Tinglev er til salg

Snart kan man købe Tinglev-aktier for at støtte op om lokale projekter i byen.

Hvis Tinglev skal gøre sig forhåbninger om millionstøtte fra fonde til oprettelsen af for eksempel et fælleshus mellem Tinglevhallen og Tinglev Svømmebad, så skal byen selv vise vejen.

Det er baggrunden for, at Tinglev nu sættes på aktier. Foreningen Tinglev-Fonden præsenterede onsdag aften på Tinglev Forums forårsmøde Tinglev-Aktien, som skal skaffe penge til nye projekter i byen.

Foreningen Tinglev-Fonden har siden slutningen af 2008 været byens støtteforening. Som det første projekt har Foreningen Tinglev-Fonden støttet Tinglev Forums skovhytte i forbindelse med  fornyelsen af byskov-scenen. Arbejdet er gået i gang og skovhytten skal stå færdig til sommer.

- Byskov-projektet har vist, hvor vigtigt det er, at byen selv kommer med en del af pengene, hvis vi ønsker, at andre også skal støtte os økonomisk ? for eksempel fonde eller kommunen, siger formanden for Foreningen Tinglev-Fonden, Preben Fogtmann.

Hjælp fra den enkelte borger

Mens pengene til byskov-projektet især er kommet fra fonde, virksomheder og landdistriktsmidler, er Tinglev-Aktien en mulighed for, at den enkelte Tinglev-borger kan vise sin opbakning til byen. Og jo flere penge, der indsamles som startkapital, jo større er chancerne for at opnå støtte andre steder.

Støttebeløbet begynder ved 250 kroner, så alle kan være med, og går helt op til 5000 kroner, så også virksomheder kan tegne Tinglev-Aktien. Der kan også tegnes flere aktier.

- Målet er i første omgang at skaffe flere hundrede-tusinde kroner gennem aktiesalget, så vi kan støtte nye tiltag i byen, siger Preben Fogtmann.

Han peger på, at et fælleshus ved hallerne er et af de projekter, som Foreningen Tinglev-Fonden gerne vil støtte, men at også andre projekter i byen kan søge om støtte.

- Men det kræver alt sammen, at vi har nogle penge at gøre godt med ? og derfor sætter vi nu aktiesalget i gang, siger Preben Fogtmann.

Fakta om Tinglev-aktien: