To teenagere blev jagtet ned ad skråning og slået med fodpedal

To personer er sigtet for kvalificeret vold, at have forvoldt livsfare eller førlighed og for trusler.

To unge mennesker på scooter, en 16-årig pige og 17-årig dreng, blev torsdag kort før klokken 13 forfulgt af en kvinde og en mand i en bil på Ringvej ved Rødekro. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Forfølgelsen førte til, at den 17-årige dreng på scooter blev presset væk fra kørebanen og ned ad en skråning, hvorefter drengen blev slået af den mandlige medpassager. 

- Vi mener, at han er blevet slået med en fodpedal fra en kørestol, fortæller vagtchef Henrik Sønderskov fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den 16-årige pige blev ikke tildelt nogen slag, oplyser politiet, men blev udsat for trusler. Drengen er på trods af slagene ikke medtaget, lyder det fra vagtchefen.

Årsagen og baggrunden for sammenstødet kender politiet på nuværende tidspunkt ikke.

- Jeg tror umiddelbart ikke de kendte hinanden ud fra døgnrapporten, og jeg kan ikke sige, hvad det startede med. Men den forurettede (den 17-årige dreng, red.) havde diskuteret med en af de mistænkte ved Aldi Rødekro, men vi ved ikke om hvad, fortæller Henrik Sønderskov.

Politiet efterlyste de to mistænkte fra bilen, og har ved hjælp af vidner fundet frem til dem. Der er tale om en 29-årig mand og en 24-årig kvinde, der begge kommer fra Aabenraa. 

De er anholdt og sigtet for kvalificeret vold, at have forvold fare for liv eller førlighed og for trusler. 

Bilen er beslaglagt efter vanvidskørsel, skriver politiet på Twitter.