TV der bevæger dig

Transitgården i Padborg er solgt

Den kendte Padborg-ejendom Transitgården, som tidligere har været et yndet stop for især den internationale lastbiltrafik, er solgt til et vognmandsfirma.

Sådan tog den første udgave af Transitgården sig ud. Billedet er taget omkring 1960.

Anpartsselskabet bag Transitgården i Padborg godkendte på generalforsamlingen tidligere på måneden et salg af anparterne i selskabet til transportvirksomheden Kurt Beier A/S.

Ejerkredsen har hidtil bestået af organisationerne ITD, Dansk Transport og Logistik samt Dansk Møbeltransport Forening.

Transitgården har i årtier været drevet som tankstation, cafeteria mv., men forpagteren Q8 valgte i 2010 at ophøre med driften.
Den nye ejer har i en årrække været lejer af dele af ejendommen, først hos Q8 og siden i direkte aftale med ejerne.

Åbnet i 1957

Transitgården blev indviet i 1957. Dengang lå bygningerne i Kruså. Med både servicestation, omlade- og vaskeplads, toldkontrol og FDE-kontor blev stedet hurtigt samlingspunkt for eksportvognmændene.

Da motorvej E45 til den tyske grænse stod færdig i 1978, lå Transitgården forkert, fordi det nye dansk/tyske toldområde var i Padborg. Et nyt Transitgården stod derfor klar i Padborg omkring 1980.
Det nye transitgårdsanlæg var i løbet af 1980?erne og 1990?erne den plet i Danmark, hvor flest eksportchauffører mødtes over en kop kaffe, før turen gik sydover.

Mest sete på tvsyd.dk