TV der bevæger dig

Trygheds-vandring i Padborg

Kommunal-politikere har været rundt i industrikvarteret i Padborg for at se de steder, hvor transportbranchen i flere år har været plaget af indbrud, tyveri og kriminalitet.

03:07

Trygheds-vandring igen i dag i transport-området i Padborg.

1 af 2

Aabenraas borgmesterkandidater Povl Kylling Petersen, Thomas Andresen og Erwin Andresen var med på trygheds-vandringen, som var arrangeret af

Vejgodstransportens brancheorganisation ITD, Syd- og Sønderjyllands Politi og Erhvervenes Hus Aabenraa. Deltagerne så på områder med affald, uplejede arealer og nedslidte bygninger, graffiti, hærværk og andet, som skaber utryghed og kan føre til kriminalitet.

Det hjælper

Der har tidligere været to trygheds-vandringer ? en om dagen og en om aftenen. Det har allerede ført til bedre skiltning, færre knuste ruder og mindre ukrudt.

Samtidig er der kommet gang i et netværk for nabohjælp, som i private boligområder har ført til fald i kriminaliteten på mellem 16 og 26 procent. I Padborg holder virksomheder øje med hinandens bygninger og materiel og forsøger at spotte mistænksom adfærd.

I 2011 blev der stjålet 151 lastbiler og trailere i Danmark. Det faldt i 2012 til 70. Indsatsen med vandringer og erhvervs-nabohjælp er en del af forklaringen.