TV der bevæger dig

Tysk mindretal får plads til planlægning

Det tyske mindretals økonomi skal fremover sikres fire år ad gangen. Hidtil er støtten givet hvert år, men det har gjort det svært at planlægge.

01:56

Formanden for det tyske mindretal, Hinrich Jürgensen og Landdagspræsident i Slesvig-Holsten, Klaus Schlie.

1 af 2

Landdagspræsident for Slesvig-Holsten, Klaus Schlie, er parat til at hjælpe det tyske mindretal til en mere fast økonomi, der rækker fire år frem af gangen. Fire-års-støtten er i stedet for den nuværende støtte, der bliver tildelt for et år af gangen.

Det står klart, efter at han mandag var på besøg hos det tyske mindretal i Aabenraa.

- Jeg regner med, at det bliver muligt. Vi er kommet et godt stykke vej i dag. Både delstaten og den tyske regering har tydeligt tilkendegivet, at de er villige til at skrive under på aftalen, siger Landdagspræsident, i Slesvig-Holsten, Klaus Schlie, til TV SYD.

Aftalen er ikke endelig underskrevet, men det er kun formaliter der mangler, og dermed ser det ud til, at det tyske mindretal får opfyldt et stort ønske.

- I den situation jeg står i i dag, ved jeg faktisk ikke konkret, hvad jeg har og gøre godt med til næste år, siger formanden for det tyske mindretal, Hinrich Jürgensen, til TV SYD, og kalder det en rigtig, rigtig god julegave, hvis der næste gang er fire sider på budgettet.

Det tyske mindretal i Sønderjylland tæller omkring 15.000 personer  og mindretallets støtte ligger omkring 300 mio. kr.