Tysk mindretals samlingssted får motorvejs-henvisning

Skilteskoven bliver forøget med tre på motorvejen gennem Aabenraa Kommune. Bl.a. et af de brune turist-henvisninger til det tyske mindretals samlingssted.

Aabenraa Kommune har fået tilsagn om, at de kan få tre af de brune turistskilte. Et til Frøslevlejren, et til Brundlund Slot og så skiltet til Knivsbjerg.

For et par år siden gav daværende transportminister Hans Chr. Schmidt (V), Vojens, los på kravene til netop de brune turist-skilte. Det er nu op til et regionalt udvalg at beslutte, hvad der skal reklameres for langs motorvejen. Indstillingerne skal dog godkendes i Vejdirektoratet.

Og udvalget har godkendt tre af fire ansøgninger fra Aabenraa Kommune.

Den fjerde var legelandet Jump-A-Lot i Nr. Hostrup, som fik afslag. Det er ejeren, Nis Hejsel, ikke helt tilfreds med. Legelandet forventer op mod 50.000 gæster i år. Han har derfor tænkt sig at klage over afgørelsen.

Borgmester Thomas Andresen glæder sig over, at der nu kan henvises til det nationale mindesmærke ved Frøslev, til byens fine kunstmuseum og det tyske mindretals samlingssted, Knivsbjerg. 

Det tyske mindretal luftede allerede i 2014 ønsket om et turist-skilt til Knivsbjerg. 120 år har det tyske mindretal årligt holdt fest for hinanden på Knivsbjerg ved Aabenraa.

Stedet er et historisk sted med stor betydning for mindretallet, var argumentet for et brunt turist-skilt. Knivsbjerg bør  sidestilles med andre kulturelle seværdigheder i regionen..