TV der bevæger dig

Tyske motorvejs-afgifter er udskudt

Danske bilister ser ud til at slippe for at skulle købe en tilladelse til at køre på tyske motorveje en rum tid endnu. Ifølge FDM har de tyske myndigheder sat arbejdet med at indføre afgiften i stå på grund af EU-kritik.

Efter at EU-Kommissionen har kritiseret den planlagte vejskat i Tyskland for at være diskriminerende over for ikke-tyske biler har det tyske trafikministerium tilsyneladende udskudt "mauten" på ubestemt tid.

Det var meningen, at vejafgiften skulle gælde fra 1. januar 2016, men planlægningen er nu sat i stå. Stoppet fremgår af flere, seriøse tyske medier og bekræftes af den tyske bilklub ADAC, men det tyske trafikministerium, BMVI, har intet meddelt på sin hjemmeside eller i form af pressemeddelelse.

- Vi er tilfredse med, at den tyske regering har valgt indtil videre at standse arbejdet med vejskatten. FDM er således forstærket i opfattelsen af, at den tyske vejskat ikke er forenelig med EU-reglerne, og vi vil følge Kommissionens undersøgelse tæt, siger leder af FDMs økonomisk-politiske sekretariat, Torben Lund Kudsk.

Kun udlændinge skulle betale FDM har i samarbejde med den hollandske søsterklub flere gange opfordret Kommissionen til at undersøgelse gyldigheden af den tyske vejskat. Den plangate vignetteordning skulle gælde alle biler, men tyske bilejere ville få udgiften til et årsabonnement modregnet i vægtafgiften. Det er denne "diskriminerende" del, der har fået Europa-Kommissionen til at rasle med sablen.

Mest sete på tvsyd.dk