TV der bevæger dig

COVID-19

Tyskland forlænger advarsel om at rejse til udlandet frem til 15. juni

Det tyske udenrigsministerium har forlænget rejsevejledningen til tyske borgere om at undlade udenlandsrejser frem til den 15. juni.

Det tyske udenrigsministerium fraråder nu alle rejser til udlandet - og altså også til Danmark - frem til 15. juni. Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

Tysklands udenrigsministerium opdaterede onsdag sin rejsevejledning, hvorefter den generelle advarsel om at rejse ud af Tyskland nu gælder frem til den 15. juni.

Tyske turister, der eksempelvis vil til Danmark og holde ferie i sommerhus, er dermed ikke dækket af deres rejseforsikring, hvis Danmark åbner grænserne igen efter den 10. maj, som er den nuværende danske udmelding.

Den tyske regering besluttede i går også at fortsætte sin grænsekontrol for indrejse af udlændinge frem til den 15. maj. Det betyder, at den dansk-tyske grænse er lukket for alt andet end godstransport og arbejdspendling ind i Tyskland frem til midten af maj.

Den tyske kansler Angela Merkel mødes torsdag eftermiddag med ministerpræsidenterne for de 16 tyske delstater, deriblandt Daniel Günther, Slesvig Holsten, om forløbet af en gradvis åbning af det tyske samfund.

 

Mest sete på tvsyd.dk