TV der bevæger dig

Udvalg afgør, om drengen skal fjernes i dag

Aabenraa Kommune oplyser, at de i dag holder møde med den 15-årige mor, som i mere end tre uger har holdt sig skjult med sin nyfødte søn. Det afgøres også, om tvangsfjernelsen skal stå ved magt.

Den lille dreng, som sagen drejer sig om.

Det sidste bliver afgjort i det såkaldte børn- og unge-udvalg, som er nedsat efter lovgivningen af Statsforvaltningen. Det består af to politikere, to uafhængige børnesagkyndige og en dommer.

Udvalget skal i dag tage stilling til, at tvangsfjernelsen af den lille dreng skal stå ved magt ? og i givet fald hvor længe den skal vare.

- Der kan være behov for flere undersøgelser, siger børn og unge-chef Chr. Lorens Hansen til TV SYD.

Det politiske udvalg i Aabenraa mødes også om sagen efter at moren og sønnen blev fundet i Nordjylland. Drengen er overgivet til den plejefamilie, som hele tiden har stået klar til at passe ham, siden beslutningen om tvangsfjernelse.

- Vi har ikke stillet krav om sanktioner mod den unge mor, siger Chr. Lorens Hansen. Det er selvfølgeligt ulovligt, det hun har gjort, men det er op til politiet at afgøre, om der skal rejses tiltale.

Ifølge Helle Lundberg fra Syd- og Sønderjyllands Politi er der ikke rejst sigtelse mod nogen. Men sagen overveje hos juristerne.

Der kan også blive tale om at rejse sager mod nogle af de mennesker, som har hjulpet moren til at holde sig skjult.

Mest sete på tvsyd.dk