Unge i kø for at komme på højskole

Efter mange års økonomisk nedgang og svigtende elevtal flokkes de unge igen om højskolerne. Ni procent flere unge søgte sidste år ind på højskolernes lange kurser i forhold til sidste år. Det skriver Jydske-Vestkysten søndag

Også i år søger stadig flere elever ind. Det oplever flere højskoler i Syd- og Sønderjylland.

- Vores forårshold var udsolgt langt tidligere end de foregående år, og vi har 10-15 på venteliste lige nu. Det er rigtig dejligt, for vi er ikke en skole, som er vant til at have udsolgt, siger Søren Lüdeking, der er forstander på Ungdomshøjskolen ved Ribe.

Samme sang lyder fra de øvrige højskoler i landsdelen, som også oplever voksende ventelister og overbookede hold.

- Vores forårshold, som lige er begyndt, er på 58 elever. Det er to mere, end vi har plads til, så vi har inddraget gæsteværelser til eleverne, siger Christa Hansen, marketingskoordinator på Musik- og Teaterskolen i Toftlund.

Den engang lukningstruede Rødding Højskole oplever også en markant fremgang, og det glæder forstander Mads Rykind-Eriksen: - Det er dejligt, fordi volumen for det første betyder noget for dynamikken på højskolen. For det andet er der flere penge at lave højskole for, når økonomien bliver bedre, siger han.

Ifølge Niels Glahn fra Folkehøjskolernes Forening i Danmark skyldes succesen dels større ungdomsårgange, men også en større interesse for at gå på højskole.

- Højskolerne satser i dag i højere grad på faglighed, og det tiltaler de unge, som gerne vil finde ud af, hvad de er gode til, og hvad det vil, siger generalsekretær Niels Glahn.