TV der bevæger dig

Unge vil køre fræs, men mangler skrotbiler

50 unge mangler skrotbiler til at køre markfræs i. Derfor efterlyser  Ungdomsskolen i Tinglev gamle skrotbiler.

Fra et arrangement i marts i år, hvor unge fik lov at køre markfræs i skrotbiler. (Foto: Ungdomsskolens hjemmeside)

- Skal du skrotte din gamle bil, så kan du glæde en flok unge, der skal køre markfræs - eller lære at skifte toppakning, kobling og reparere bremser, siger Per Nielsen, afdelingsleder i Aabenraa Ungdomsskole.

Populært fag

50 unge i alderen 13 ? 18 år melder sig hvert år til faget markfræs/motorlære i Ungdomsskolen i Tinglev.

- Markfræs og motorlære er et utroligt populært fag hos os, fortæller Per Nielsen. Vi har både begynder- og fortsætterhold, og faget kan blandt andet give de unge en god fornemmelse for, om de for eksempel skal gå mekanikervejen. Men vi er naturligvis afhængige af at kunne skaffe biler nok til undervisningen. Så jeg håber, at hvis nogen overvejer at skrotte bilen, at de så vil tænke på os.

Giver skrotpræmie

Bilerne udstyres med H-sele og styrtbøjle, inden de unge får lov til at køre, ligesom eleverne skal igennem et obligatorisk sikkerheds- og brandslukningskursus. Svejsekursus, værkstedslære, udskiftninger og reparationer indgår også i undervisningen. 

Har man en bil, der alligevel skal skottes, så kan man kontakte ungdomsskolen på tlf. 7376 8126. Bilen skal kunne køre, og Ungdomsskolen tilbyder skrotpræmie og afhenter bilen gratis.