TV der bevæger dig

Unges ræs og støj lukker parkeringshus om natten

Aabenraa Kommune lukker midlertidigt to dæk i parkeringshuset på Skrænten i aften- og nattetimerne, da bilstøj og høj musik generer beboerne i området.

Parkeringshuset har længe været et yndet samlingssted for unge bil-entusiaster i aften- og nattetimer. Foto: Local Eyes Agency

Det nederste og mellemste dæk af parkeringshuset på Skrænten ved Madevej lukkes i aften- og nattetimerne, mens det øverste dæk fortsat er åbent hele døgnet. 
Parkeringshuset har længe været et yndet samlingssted for unge bil-entusiaster, der har lavet hjulspin og kørt ræs til stor gene for beboere i området.

 Jeg har stor sympati for, at de unge gerne vil mødes og være sammen om deres interesse for biler, men naboerne skal ikke være plaget af støj.

Thomas Andresen, Venstre, borgmester, Aabenraa

Aabenraa Kommune har på skellig vis  forsøgt at imødekomme både de unge og de støjplagede naboers behov for ro ved udelukkende at tillade ophold i parkeringshuset torsdage mellem klokken 17-23.

Flere skilte blev opsat for at informere om de nye regler, og borgmester Thomas Andresen har også været i dialog med de unge i håb om, at de ville begrænse deres biltræf til torsdage.

Læs også Politiet: Corona får fartglade til at flokkes til gaderæs i stor stil

- Jeg tog ud til de unge en torsdag aften og gjorde dem opmærksomme på de nye regler. Tiltaget med skiltene var mit sidste bud på en løsning, og jeg har sagt til de unge, at næste skridt vil være en afspærring af parkeringshuset, hvis reglerne ikke bliver overholdt, siger borgmester Thomas Andresen, Venstre, i en pressemeddelelse.

Her ses Thomas Andresen i dialog med den bilglade unge tilbage i 2017. Foto: Local Eyes Agency

De to nederste dæk lukkes hver aften fra mandag den 5. oktober og frem til fredag 27. november i tidsrummet 20.00 – 06.30.

- Jeg har stor sympati for, at de unge gerne vil mødes og være sammen om deres interesse for biler, men naboerne skal ikke være plaget af støj flere dage om ugen. Problemet med larmen har stået på længe nu, og tålmodigheden hos naboerne og Aabenraa Kommune er forståeligt ved at være opbrugt, siger borgmesteren.

Aabenraa Kommune sætter nu flyers i vinduesviskerne på de parkerede biler i parkeringshuset for at gøre opmærksom på den kommende midlertidige lukning.

Aabenraa Kommune vil gerne i dialog med øvrige brugere af de to dæk, hvis lukningen giver anledning til andre udfordringer end blot ulejligheden, som de manglende parkeringspladser kan medføre i nærområdet. Brugerne af parkeringshuset kan desangående skrive en mail til trafik@aabenraa.dk.

Efter 27. november vurderer Aabenraa Kommune, om tiltaget har haft den ønskede effekt og skal gøres permanent.

Læs også Droner skal ind i kampen mod gaderæs

 

Mest sete på tvsyd.dk