TV der bevæger dig

Uro i Ukraine rammer sønderjyske brugtvognsforhandlere

Konflikten i Ukraine får nu konsekvenser for sønderjyske brugtvognsforhandlere.

Salget af brugte lastbiler står stille efter uro i Ukraine.

Brugtvognsforhandlerne lider nu under urolighederne i Ukraine.

Østeuropa er et af de største markeder for brugte lastbiler og trailer, men siden midten af juni måned er salget gået markant ned. Det skriver DR Syd.

- Krisen i Ukraine har virkelig sat alvorligt ind her fra 1. august, der er godt nok stille hos os. Og det mærker den øvrige branche også. Der er ingen kunder, og der er ingen forespørgsler, siger en af landets største forhandlere af brugte lastbiler og trailere, John Marquardt fra Trailer Trade i Padborg til DR Syd.

Alene i august er salget gået 80 procent ned hos Trailer Trade i Padborg. De mange russiske forhandlere af brugte lastbiler og trailer bliver nemlig væk.

- Når der ikke bliver købt noget, så er der for meget på lager. Og det betyder, at priserne går voldsomt ned, siger John Marquardt og uddyber:

- Og selvom priserne går ned, så sælger vi alligevel ikke noget, siger John Marquardt.

Også salget af brugte varevogne er hårdt ramt af krisen i Ukraine. Det siger Michael Mathiesen, der sælger brugte biler i Varde og sidder i bestyrelsen hos Dansk Bilforhandler Union.

- Alle de gamle varevogne, der kører her i Danmark, der er 95 procent af dem blevet solgt til Ukraine. Og de må jo ikke købe noget på grund af krisen derovre lige nu. Så salget er gået fuldstændig i stå, siger Michael Mathiesen.

Læs artiklen på DR Syd: - http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Syd/2014/08/25/060120.htm