TV der bevæger dig

Vidne til dødsbrand: Jeg er rørt

En 33-årig mand indebrændte i går, da der udbrød brand i en etageejendom i Aabenraa søndag aften. Seks personer blev sendt til kontrol for røgforgiftning, men alle er udskrevet nu.

I boligblokken her døde en 33-årig mand i branden. Foto: privatfoto.

I den lejlighed, hvor branden startede, fandt brandvæsenet en indebrændt person. En 33-årig mand, som politi og brandvæsen mener, bor i lejligheden.

- Der bliver sendt redningsberedskab, brandvæsen og politi ud til adressen. Efterfølgende kan man konstatere, at der fortsat er brand i lejligheden, og efter nærmere undersøgelser så finder man en indebrændt person i lejligheden, siger Carsten Andersen, indsatsleder.

Jeg er rørt af det. Jeg har selv boet meget tæt på, faktisk kun én opgang derfra.

Kim Nielsen, vidne

 

Evakuerede tre opgange

Cirka 50 mennesker blev evakueret under branden.

- Jeg er rørt af det. Jeg har selv boet meget tæt på, faktisk kun én opgang derfra, fortæller vidne Kim Nielsen fra Aabenraa til TV SYD.

Kim Nielsen fortæller, at naboerne til de evakuerede hjalp dem, nu hvor de stod uden for deres lejlighed.

- De havde fået folk ud, og så hentede vi tæpper, sko og sodavand til dem, der havde behov for det, siger Kim Nielsen.

I alt tre opgange blev evakueret, og det er ifølge indsatsleder Carsten Andersen normal procedure.

- Det er standard. Simpelthen for at sikre beboernes sikkerhed ude på stedet. Så i første omgang bliver der foretaget evakuering af tre opgange, siger Carsten Andersen, indsatsleder, til TV SYD. Alle evakuerede personer var søndag aften tilbage i deres lejligheder. 

 

Læs også 33-årig indebrændt i Aabenraa

 

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser mandag morgen, at man fortsat ikke kender brandårsagen, men at der vil være undersøgelser på stedet mandag.

Seks personer, heraf to politifolk, blev sendt til kontrol for røgforgiftning, men alle er ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi udskrevet. 

 

00:47

Hør indsatsleder Carsten Andersen fortælle om branden. 

Luk video