Vildt gaderæs: Omkring 250-300 køretøjer har været samlet i flere sønderjyske byer

Natten til lørdag har der været afholdt ulovligt gaderæs med omkring 300 køretøjer i både Vojens, Gram, Toftlund og Aabenraa.

Fredag aften har mellem 250 og 300 biler været samlet til gaderæs i henholdsvis Vojens, Gram, Toftlund og Aabenraa.

Ifølge Knud Reinholdt, der er vicepolitiinspektør og leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, samledes de første køretøjer omkring klokken 20:30 fredag aften i Vojens, hvor de begyndte at køre gaderæs. Senere kørte de i samlet flok videre til Gram og Toftlund for at ende på Industrivej i Aabenraa:

- Der var rigtigt mange køretøjer. Men i Aabenraa fik vi lavet sluser, så vi fik undersøgt førerne af bilerne for både alkohol og stoffer, samt tjekket køretøjer, siger vicepolitiinspektøren til TV SYD.

- De ved, vi kommer

Politiet har endnu ikke overblik over, hvor mange bøder, der er udskrevet, eller den konfiskering af biler, der har været ved aktionen fredag aften:

- Det er vores klare indtryk, at de unge mennesker regner med, vi kommer. Så derfor er de gode til at undgå os, og når politiet er til stede, så stopper både gaderæs og forsamlingsforbuddet bliver også overholdt. Så vi har haft svært ved at dokumentere alle ulovligheder. Men vi har kunnet høre på lang afstand, der er blevet kørt ræs i de forskellige byer, siger Knud Reinholdt til TV SYD.

Ifølge vicepolitiinspektøren kørte de mange mennesker hver til sit omkring klokken 01.15, efter at flere havde været en tur forbi Aabenraa bymidte.