Virksomheder der tager et særligt socialt ansvar får belønning

På virksomhedssprog hedder det Corporate Social Responsibility - CSR -, og i Aabenraa introducerer de et CSR-mærke, som virksomheder kan få lov at bruge.

For at komme i betragtning til CSR-mærket, skal virksomhederne opfylde et eller flere kriterier for, hvor mange medarbejdere, der enten er ansat som lærlinge eller i forskellige jobtilskudsordninger.

Og de virksomheder der opfylder kriterierne for at blive CSR-mærket, får nemmere ved at byde ind på opgaver og blive leverandør til Aabenraa Kommune,   og får samtidig lov til at bruge CSR-logoet i deres markedsføring og profilering.                                                                                                                                                                                                                                                           

- Aabenraa Kommune vil styrke virksomhedernes vækstbetingelser. Vi vil gerne motivere dem til at løfte et endnu større socialt ansvar, der både kommer samfundet, de ledige og virksomhederne selv til gavn, siger borgmester Thomas Andresen til TV SYD.

Thomas Andresen begynder en præsentationstur hos transport- og renovationsvirksomheden Meldgaard i Aabenraa, der har haft gode erfaringer med forskellige opkvalificeringsforløb.

- Aabenraa Kommune investerer 68 mio kr på arbejdsmarkedet og en del af de penge går til at få borgere løftet fra at være aktivitetsparate til at være jobparate, og CSR-mærket skal sætte fokus på, at vi har de her borgere og skabe mulighed for at lave nogle jobåbninger ude i virksomhederne, fortæller borgmesteren

 

For at komme i betragtning til Aabenraa Kommunes CSR-mærke, skal virksomhederne opfylde to objektive kriterier: