Vognmænd: Få nu fjernet is-klumperne fra de lastbiler!

I disse dage ligger der langs motorvejene store klumper af is, der er blæst af lastbiler, der ikke er blevet af-iset, inden de kører ud. Den flyvske is er til stor fare for andre trafikanter.

Der opstår let farlige situationer i trafikken, når tykke isflager river sig løs fra lastbilers tage og falder ned på kørebanen.

- Rigtig slemt bliver det, når isflagerne rammer andre køretøjer eller trafikanter, siger Steffen Johannsen, teknisk konsulent hos ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, der har hjemsted i Padborg.

 

En af TV SYDs seere, Kurt Nielsen fra Vorbasse,  oplevede det på egen firmabil mandag ved Vejen. Resultatet kan ses på billedet herover.

 

- Pludselig kom der flyvende en stor klump is fra en modkørende lastbil, som ramte min bil og smadrede frontruden og taget lige foran mit ansigt. Det var en chokerende oplevelse, fortæller Kurt Nielsen til TV SYD. Resultatet kan ses på billedet herover.

Det kan koste både en bøde og en betinget frakendelse af kørekortet, hvis man kører med is og/eller sne på taget eller på ladet.

Derfor opfordrer vognmændenes organisation til at chaufførerne bruger de tre snebroer, der er til rådighed i Syd- og Sønderjylland i Vejle. Taulov og Padborg. Snebroerne  gør det let at fjerne både sne og is fra lastbilerne.

De tre offentlige snebroer kan ses på hjemmesiden www.snebroer.dk.

 

ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport ITD håber, at flere private aktører vil melde deres snebroer ind, så der fremover vil kunne findes flere snebroer på hjemmesiden.