TV der bevæger dig

Vognmand: Vi gør hvad vi kan for at passe på chaufførerne

Lastbilerne er allerede udstyret med tyveri og overfaldsalarmer, men vi kan ikke gøre noget, hvis gerningsmanden pludselig skyder chaufføren, siger Mogens Therkelsen efter lastbilangrebet i Berlin.

Vi har gjort rigtig meget for at sikre både chauffører og lastbiler, siger Mogens Therkelsen.

Selvom der fortsat er en række ubesvarede spørgsmål efter angrebet på julemarkedet i Berlin, der indtil videre har kostet 12 mennesker livet, så tyder meget på, at gerningsmanden skød lastbilchaufføren, inden han kørte ind i menneskemængden.

Og det er en situation, som det, ifølge formanden for Dansk Industris udvalg for Transport og Gods, Mogens Therkelsen fra Padborg, er umuligt at gardere sig helt imod.

Selv de bedste alarmsystemer kan jo ikke forhindre, at en gerningsmand pludselig skyder lastbilchaufføren og stikker af med lastbilen

Mogens Therkelsen, formand for DI´s udvalg for Transport og Gods.

- Selv de bedste alarmsystemer kan jo ikke forhindre, at en gerningsmand pludselig skyder lastbilchaufføren og stikker af med lastbilen, siger Mogens Therkelsen til TV SYD.

Ifølge Mogens Therkelsen har branchen i forvejen gjort meget for at sikre, at chaufførerne er bedst muligt sikrede, og det er svært at gøre mere.

- Vi har i forvejen gjort rigtig meget for at forhindre tyveri og overfald på vores chauffører. Der er alarmer på både trækker og hænger. Chaufførerne skal også altid låse deres biler, når de sover i bilerne, og der er installeret gasalarmer, hvis nogen sprøjter gas ind i kabinen for at bedøve chaufføren, siger Mogens Therkelsen.

- Chaufførerne bliver også altid instrueret i at parkere på oplyste og sikrede parkeringspladser, fortæller Mogens Therkelsen, der er bekymret for, at det kan ske igen.

På hele transportbranchens vegne kan jeg godt sige, at vi frygter, at vi skal blive brugt til den slags uhyrligheder, og det er da også noget, vi har diskuteret i branchen efter det terrorangreb, der skete i sommer i Nice.

Læs også Gæster på julemarked i Flensborg: Terror stopper os ikke