TV der bevæger dig

Sprogproblemer avler ekstremisme

Alt for mange unge, danske muslimer forstår hverken Koranen eller imamerne i moskéerne, og det gør risikoen for radikalisering meget større.

De unge muslimer har ofte svært ved at forstå imamen under fredagsbønnen. Foto: Mikkel Hastrup Rasmussen

De unge muslimer, TV SYD har talt med, peger på, at radikaliseringen - for eksempel i Vejle - kan stoppes med større viden om Islam. De unge muslimer skal simpelthen være i stand til bedre at forstå deres religion.

- Jeg taler arabisk, men jeg forstår ikke ret meget af, hvad imamen siger, når der er fredagsbøn, fortæller Rami Ismail til TV SYD.

Og det er et problem, at imamerne i vid ustrækning ikke kan begå sig på dansk og ofte ikke kender nok til det danske samfund. Sådan lyder det fra en ekspert i islamisme og integration. For får muslimerne ikke deres svar i moskéen, må de selv finde dem.

- Unge mennesker, der leder efter svar selv, går på internettet, og de sider, der har de skarpeste budskaber, virker mest tillokkende. De unge søger steder hen, hvor de får, hvad man kan kalde ekstremistiske budskaber, forklarer Kirstine Sinclair, lektor, Ph.d. på Syddansk Universitet.