Vejle Kommune: Et begrænset problem

Vejle Kommune mener, at problemet med radikalisering af kommunens unge er til at håndtere.

-Det er Vejle Kommunes opfattelse, at omfanget af egentlig radikalisering er stærkt begrænset, og jeg har ikke kendskab til, at nogen unge fra Vejle er taget til Syrien med henblik på at deltage i hellig krig. Fatih Khan gik i gymnasiet i Vejle men han boede i Fredericia Kommune.

Sådan lyder det fra Claus Svold, direktør for Børn & Unge i Vejle Kommune.

Han fortæller, at Vejle Kommune er opmærksomme på MUC Vejle.

-Vejle kommune har ikke dokumentation for eller direkte kendskab til, at der sker radikalisering i MUC i Vejle, men vores betydelige indsats og fokus på at gøre endnu mere på det er område afspejler naturligvis en frygt for, at det kan være tilfældet.

Claus Svold fortæller, at kommunen er meget opmærksomme på tegn hos unge på, at de er på vej til at blive radikaliseret.

-Vi har haft en lille håndfuld af tilfælde, hvor vi har været bekymret for unge menneskers flirten med de her fundamentalistiske, dogmatiske religiøse miljøer. Ikke at det i sig selv medfører, at man bliver radikaliseret, men det kan været vejen til at blive det.

Vejle Kommune har nu taget initiativ til et forstærket samarbejde med de forskellige etniske gruppers foreninger netop for at styrke forebyggelsen af radikalisering.

Hør et uddrag af interviewet med Claus Svold her (varighed: 1:40):