Regionale ambulancer hurtigere end Bios

Region Syddanmark overtog ambulance-driften midt i august. Nye tal viser, at den såkaldte responstid på udrykninger var hurtigere i september end da Bios kørte ambulancerne.

På et møde i regionens præhospitale udvalg blev fremlagt helt friske tal for responstiderne i september.

I Sydvestjylland (omkring Esbjerg) var ambulancerne fremme på 8,2 minut (i snit), mens køretiderne var lidt længere, 8,9 minut, i Sønderjylland.

I juli og halvdelen af august var det Bios, som kørte ambulancerne her, og de tog hhv. 8,3 og 8,1 minut i Sydvestjylland. Og 9,6 og 9,4 minut i Sønderjylland. 

Bios har dog haft kortere responstider tidligere i år. I Sydvestjylland f.eks. 8,4 minut i april. Det er altså 12 sekunder langsommere   end Ambulance Syd kørte i september.

I Sønderjylland havde Bios en responstid på 9,1 minut – det var igen 12 sekunder langsommere end Ambulance Syd i september.

Også i Trekantområdet faldt responstiden i september. Her er det fortsat ambulanceselskabet Responce, som ejes af Falck, som kører. Responstiden i Trekantområdet er 7,0 minut. Her har Responce tidligere i år været nede på 7,3 minut (18 sekunder langsommere).