Responce skal fortsat køre ambulancer i Trekantområdet

​Godt samarbejde og stabil ambulancedrift får Region Syddanmark til at fortsætte samarbejdet med ambulancefirmaet Responce.

Et flertal af politikerne i Region Syddanmark har på et møde mandag besluttet, at det Falck-ejede ambulancefirma Responce skal fortsætte med at køre ambulancerne i Trekantområdet. Kun Enhedslisten stemte imod, skriver regionen i en pressemeddelelse.

quote

 Vi har et velfungerende samarbejde med Responce, hvor de leverer en god service.

Mads Skau, formand, præshospitale udvalg, (V), Region Syddanmark

Responce begyndte ambulancekørslen i Trekantområdet den 1. september 2015, efter at virksomheden vandt opgaven i et udbud. Deres nuværende kontrakt gælder til den 31. august 2025. Responce står også for ambulancedriften i dele af Region Midtjylland - bl. i Hedensted og Horsens.

Punktet var på dagsordenen nu, da regionen ifølge kontrakten havde mulighed for at afbryde samarbejdet halvvejs - i 2020, og derfor skulle man allerede nu have været igang med arbejdet med et nyt udbud.

- Både Responce og Ambulance Syd klarer sig rigtig godt, så der er ingen grund til at ændre på den løsning, vi har i øjeblikket. Vi har et velfungerende samarbejde med Responce, hvor de leverer en god service, formand for det præhospitale udvalg, Mads Skau (V).

Region Syddanmark havde hele ambulancetjenesten i udbud i 2015, hvor Responce vandt ambulancekørslen i Trekantområdet, mens det hollandske selskab Bios vandt udbuddet i resten af regionen. Da Bios efterfølgende gik konkurs, fortsatte Responce med at køre i Trekantområdet, mens regionen overtog kørslen på Fyn, i Sønderjylland og i Sydvestjylland.