Ældre er dybt bekymrede over besparelser

Budgetforlig i Esbjerg Kommune betyder voldsomme besparelser på hjemmehjælpen, og det gør mange ældre utrygge.

Den 72-årige pensionist Mette Vibeke Kristiansen er vældig tilfreds med sin hjemmehjælp og roser gerne både hjemmehjælpere og Esbjerg Kommune for den hjælp, som hun får. Eller rettere hendes mand får. For det er især Kristian ”Kesse” Kristiansen, der må have hjælp. Hver dag. Han har i mange år haft diabetes og skal have insulinindsprøjtninger dagligt. Han har mistet det ene ben på grund af sin diabetes og nu har han også fået en blodprop.

En SOSU-assistent kommer to gange dagligt for at give ham de nødvendige indsprøjtninger. Dertil får ægteparret gjort rent hver 14. dag.

- Det værste, de kunne gøre, var at tage hjælpen til min mand væk. Jeg ville hurtigt blive slidt op, hvis jeg skulle klare hans personlige hygiejne mere end jeg gør nu, siger Mette Vibeke Kristiansen til TV SYD.

Mette Vibeke Kristiansen er bekymret over besparelserne

 Hun og mange andre borgere, der får hjælp til rengøring eller personlig pleje er dybt bekymrede efter et flertal i Esbjerg Byråd har indgået et budgetforlig, som indebærer besparelser for 90 mio. kr. alene på hjemmehjælpen over de næste fire år. Desuden skal cirka 175 stillinger på ældreområdet fjernes. Det betyder, at de øvrige ansatte skal løbe endnu hurtigere.

 

Mette Vibeke Kristiansen har netop skrevet et brev til formanden for udvalget Omsorg og Sundhed, Henning Ravn, for at fortælle, hvor taknemmelig hun er for den hjælp hun får – men også for at fortælle, hvor bekymret hun er for at hun og mange andre mister den hjemmehjælp, de får nu.

- Hvorfor ødelægger politikerne nu noget, der er så godt, spørger hun.