1 milliard fra Lego til ISS

Lego-familien Kirk Kristiansens selskab Kirkbi putter nu 1 milliard kroner ned i servicevirksomheden ISS.

KIRKBI Invest, der ejer det meste af LEGO, er i samarbejde med den canadiske pensionsfond Ontario Teachers' Pension Plan parat til at satse stort på ISS. De to parter hælder tilsammen 3,7 milliarder kroner i ISS.

Det er den canadiske pensionsfond, der står for broderparten af kapitalindsprøjtningen. Den står for 2,6 milliarder kroner af investeringen - KIRKBI står for de 1,1 milliarder kroner. Investeringen betyder, at de to parter nu ejer 26 procent af ISS.

Klar til børsen

- ISS er på rette vej til at gældsreduktion før en børsnotering i de kommende år, siger Ole Andersen, bestyrelsesformand i ISS og tilføjer:

- Vi er kommet langt i vores transformation over de seneste år og denne nye investering er endnu et skridt på vores vej til at gøre ISS til verdens førende servicevirksomhed for vores kunder og vores mere end 530.000 medarbejdere.

Fremgang i Asien og Sydamerika

I KIRKBI argumenterer man for investeringen med udsigten til vækst.

- Vi har fulgt ISS performance i flere år. ISS er en veldrevet virksomhed med stærke værdier og ledelsesprincipper. Efter vores opfattelse er ISS godt positioneret til at opnå yderligere vækst ? særligt i emerging markets?, siger Søren Thorup, direktør for KIRKBI.

Det drejer sig især om markederne i Asien og Sydamerika.