10-årige Kamma tabte sig - med kommunens hjælp

Det er træls at være 10 år og føle, man er for tyk. Derfor er Kamma Juul Holm glad for, at hun og hendes familie fik hjælp til at leve sundere.

I dag hopper 10-årige Kamma Juul Holm glad rundt på familiens trampolin. Hun ser slet ikke overvægtig ud, men for kort tid siden var det anderledes.

- Jeg vejede for meget i forhold til, hvad jeg gerne ville, siger Kamma Juul Holm til TV SYD.

Derfor er hun også rigtig glad for, at hun og resten af hendes familie kom med i "Vægtstopperne" - Kolding Kommunes  tilbud til overvægtige børn og unge. 

Vægtstopperne arbejder efter det, der populært kaldes "Holbækmetoden". Den går kort og godt ud på at få hele familien med på sundere vaner i hverdagen, hvor slik, fastfood og sodavand begrænses, og hvor man bevæger sig mere.

Og metoden virker.

- Ca. 74% af de børn og unge, der er med i et forløb her, opnår et vægttab, siger leder af Sundhedscenter Kolding, Annette Balsgaard, til TV SYD.

Men det er ikke kun det, at børnene taber sig, der gør metoden til en succes.

- Det vi oplever er, at det ikke udelukkende er vægttab, der er et succeskriterie, fordi vi oplever faktisk, at to tredjedele af de her børn får en forøget livskvalitet, fortæller Annette Balsgaard.

Det var Kammas mor, Anna Juul Holm, der fik sin datter - og dermed også resten af familien - med i "Vægtstopperne".

- Da jeg kunne mærke, at Kamma ikke syntes, hun så rigtig ud i det tøj, hun tog på, ville jeg gerne være med til at gøre noget, siger Anna Juul Holm til TV SYD.

quote

Jeg har det meget bedre nu, og jeg kan meget bedre lide min krop.

Kamma Juul Holm, 5. klasse, Kolding

Nu lever hele familien sundere, og fremover er der kun slik én gang om ugen. Og det passer 10-årige Kamma fint.

- Jeg har det meget bedre nu, og jeg kan meget bedre lide min krop, siger hun.