Yngste deltager ved talentkonkurrence 10-årige Mathias hædret for sit forskningsforsøg

10-årige Mathias Bergmann vandt ikke en pris, da årets Unge Forskere blev kåret ved finalen i Bella Center i tirsdag eftermiddag. Men alligevel fik han en særlig anerkendelse.

Den kun 10-årige Mathias Bergmann fra 3.a på Ådalskolen i Esbjerg var tirsdag den absolut yngste deltager blandt 150 finalister ved den nationale finale i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere, der fandt sted i Bella Center i København. 

Med sit forskerprojekt ”Aspartam versus sukker” vil Mathias vil gerne finde ud af, om aspartam er skadelig for levende væsner, og om man derfor bør forbyde dette sødemiddel i mad- og drikkevarer. Han har udført forsøg med melorm.

For sit projekt vandt Mathias i dag en boblerpræmie på 1.000 kr. Boblerpræmien gives til "finalister, der ikke vandt en præmie, men som fortjener en særlig anerkendelse.”

Mathias kvalificerede sig til finalen ved den regionale semifinale i Region Syddanmark i Universe på Als den 20. marts, hvor dommerjuryen var så begejstret for hans projekt, at han blev sendt videre til finalen.

Juryen skrev blandt andet i begrundelsen: Rigtig fint forsøg med en god systematisk fremgangsmåde. Du virker til at ha' forstået den naturvidenskabelige metode godt.

Unge Forskere afholdes i år for 31. gang.