100 fyrede har fået nyt arbejde

Omkring 100 af de omkring 500 fyrede slagteriarbejdere på Danish Crown slagteri i Esbjerg har fået nyt arbejde.

Danish Crown lukker slagteriet ved udgangen af august, men allerede nu må produktionen skæres ned, fordi de ansatte søger væk.

Mange har fundet nyt arbejde på andre slagterier.

- 40 skal til Blans og 30 til Horsens, mens ti skal på andre slagterier. Den resterende snes har fundet arbejde i andre erhverv. Nogle er allerede begyndt på deres nye arbejde, mens de slagteriarbejdere, der skal til Blans og Horsens, begynder på mandag, fortæller tillidsmand Tom Jensen til fagforeningen NNF's hjemmeside.

De ansatte, som har fået arbejde på andre af Danish Crowns slagterier, er foreløbig ansat som ferieafløsere, men Tom Jensen regner med, at en meget stor del af dem får fast arbejde.

Mandefaldet i Esbjerg betyder, at slagteriet stopper den ene af to daglige slagtelinjer. Antallet af slagtninger falder fra 6.000 til 3.000 grise om dagen. Det rammer dog en del af de tilbageværende slagteriarbejdere.

- Når vi kun skal køre en slagtelinje vil det i begyndelsen betyde en del ledige hænder. Disse kolleger vil vi forsøge at få på kursus, siger Tom Jensen.

De ansatte har ret til at forlade slagteriet med meget kort varsel, hvis de finder nyt arbejde.