100 millioner kroner til udsatte børn

Socialdemokraterne er parat til at afsætte 100 millioner kroner til børnesager næste år, og forslaget bliver bakket op af regeringen.

Der er hjælp på vej til udsatte børn. I hvert fald hvis det står til Socialdemokraterne, som vil afsætte 100 millioner kroner til området.

- Når man øger antallet af sagsbehandlere, så kan man skride ind langt tidligere og hjælpe børnene inden problemerne eskalerer. Og så vil pengene i sidste ende tjene sig selv ind igen, siger partiets finansordfører, Benny Engelbrecht (S) til TV SYD. 

 

Håndsrækningen kommer, efter at TV SYD i sidste uge dækkede sagen om, at Tønder Kommune endnu engang har svigtet et barn. Denne gang en 14-årig pige. Kommunen havde fået 14 underretninger om mistrivsel og mistanke om seksuelle overgreb uden at undersøge sagen.

Efter sagen fra Tønder bakker et bredt flertal i Folketinget op om Socialdemokraternes forslag om at afsætte 100 millioner kroner til udsatte børn.

- Jeg ser de 100 millioner kroner som en investering. For projektet kommer til at være selvbærende i det lange løb, siger Benny Engelbrecht.