Kommune har sparet 12-årige Amalies svømmeundervisning væk: Man skal da kunne svømme

På Fanø Skole er svømmeundervisningen skåret ned, så eleverne får halvt så meget undervisning som før. Det er ærgerlig, især når man bor på en ø omgivet af vand, mener 12-årige Amalie Højberg.

Eleverne på Fanø Skole har de seneste år fået mindre svømmeundervisning.

Amalie Højberg går i 6. klasse på Fanø Skole, og hun er en af dem, der er ramt af besparelserne.

Tidligere havde eleverne et par dages svømmeundervisning i 4. klasse og var på en uges svømmelejr i 6.klasse - men nu er 6. klassernes svømmelejr sparet væk.

- Vi bor på en ø, og der er vand hele vejen rundt. Vi burde kunne færdes i vand. Jeg kan godt svømme, men der er nogen i min klasse, som kunne have haft brug for at komme på svømmelejr, siger Amalie Højberg. 

quote

Vi bor på en ø, og der er vand hele vejen rundt. Vi burde kunne færdes i vand. Jeg kan godt svømme, men der er nogen i min klasse, som kunne have haft brug for at komme på svømmelejr.

Amalie Højberg, 6. klasse, Fanø Skole

Amalie Højbergs mor synes, at der er ærgerligt, at der ikke er mere svømmeundervisning. 

- Vi bor jo på en ø, og der er mange steder, hvor der er vand, så det er rart at vide, at ens børn kan klare sig, hvis de kommer i vandet, siger Mette Marie Højberg.  

På Fanø er der ingen svømmehal, så når børnene skal til svømning, skal de til Esbjerg.  

- Selvfølgelig ved jeg godt, at skolen skal prioritere, og der er nogle ting, der kan vurderes at være vigtigere end andre, men det er ærgerligt, at det ikke bliver lært - i hvert fald bare, så man kan klare sig i vand. 

Den 12-årige pige går til svømning i Esbjerg, og hun ville ønske, at alle kammeraterne kunne det samme som hende

- For eksempel når man skal ned at bade en dag, så kan alle ikke komme langt ud. 

Esbjerg Svømmeklub har et lørdagshold for elever fra Fanø, hvor forældrene skal betale for undervisningen, men skolen giver et tilskud.