12-årige tvillinger skal sætte statsledere på plads

To 12-årige drenge fra Rømø skal overbevise statsledere fra hele verden om, at det er vigtigt at passe på verdenshavene.

Der venter tvillingerne Jens og Johannes Rahbek noget af et eventyr, når de i næste uge rejser til FN’s hovedkvarter i New York.

Sammen med unge fra andre lande skal de deltage i The Oceans Conference for at overbevise verdens ledere om, at vi skal blive bedre til at passe på verdenshavene. 40 statsledere har meldt deres ankomst til konferencen.

- Vi skal overbevise dem, der bestemmer over hele verden, om, at det er vigtigt at passe på verdensarv, siger Johannes Rahbek til TV SYD.

quote

Vi skal overbevise dem, der bestemmer over hele verden, om, at det er vigtigt at passe på verdensarv.

Johannes Rahbek, skolelelev, Rømø. 

De to drenge er blevet udvalgt til at repræsentere den danske del af Vadehavet. Det er et sted, som de færdes hjemmevant, når tidevandet har trukket sig tilbage. De seneste fire år har de nemlig boet på Rømø.

Det har fået dem til at få øjnene op for, at det er vigtigt, at vi passer godt på Vadehavet og miljøet mange andre steder i verden.

- Der er plastikforurening nogle steder i verden. Nogle byer har så meget plastik, så deres floder er fulde af det, og de slet ikke kan få noget vand, siger Jens Rahbek til TV SYD.

27 unge fra hele verden er blevet udvalgt til at deltage i konferencen. De kommer alle fra nogle af de 49 steder, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste. En liste med blandt andet naturområder, som UNESCO har udpeget til at være særligt bevaringsværdige.

- Vi skal jo stå der for at præsentere de steder, vi lever, som kan blive beskadiget, siger Jens Rahbek.