TV der bevæger dig

12 års indrejseforbud for hæleri

To litauiske mænd dømt til fængsel og udvisning for hæleri for en halv millioner kroner.

Retten i Kolding har idømt to litauiske mænd halvandet års fængsel og indrejseforbud i 12 år for hæleri, dokumentfalsk og bedrageri.

To litauiske mænd blev torsdag idømt halvandet års fængsel og 12 års indrejseforbud. Retten i Kolding dømte de to mænd for hæleri, dokumentfalsk, bedrageri og forsøg på det for en halv million kroner.

- Den 5. februar 2016 blev Sydøstjyllands Politi ringet op af et online auktionshus i Kolding, der fortalte, at der stod to personer, som forsøgte at afhente varer, der var købt på stjålne kreditkort. Politiet kørte til stedet, og de to personer blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør dagen efter og har så været fængslet siden, siger anklager Pernille M. A. Moesborg.

De to mænd var kommet til Danmark for at hente smykker, som fem andre mænd havde købt online på auktionshusets hjemmeside, og de havde fået fakturaer og fuldmagter med. Fuldmagterne var udstedt til en falsk identitet, som den ene havde et falsk ID-kort på.

De to mænd nægtede sig skyldige og forklarede, at de ikke vidste, hvad de skulle hente, eller at der var tale om noget ulovligt ved det.

Retten mente dog ikke, at de to mænd kunne være i tvivl om, at der foregik noget kriminelt.

- Derfor blev begge mænd dømt efter anklageskriftet, og retten lagde ved straffens udmåling vægt på beløbets størrelse, og at der var tale om organiseret kriminalitet, der var begået af flere i forening, samt at de to mænd kun var kommet til Danmark for at begå kriminalitet, siger anklager Pernille M. A. Moesborg.

De to mænd svindlede for en halv million kroner.

 

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden