13-årig dreng død efter knivstik

Jalousiopgør i Sønderborg mellem to teenagedrenge endte med, at den ene af dem blev dræbt af knivstik.

Et skænderi mellem to 13-årige drenge i Sønderborg endte onsdag aften tragisk, da den ene af drengene sårede den anden med en kniv.

Overfaldet skete ved Alssund Børne og Ungdomscenter, Borgmester Andersens Vej, i Sønderborg, hvor den ene af de 13-årig var døgnanbragt.

Døde af sår

Den hårdt sårede dreng døde senere på aftenen på hospitalet, fortæller vicepolitiinspektør Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Han er i hvert fald blevet stukket en gang med en kniv i brystet, som går ind og rammer lungen. Vi skal have en obduktion senere i dag (torsdag), siger Hans Roost.

Jalousi

Politiet blev klokken 20.35 kaldt til Borgmester Andersens Vej i Sønderborg, hvor slagsmålet mellem de to drenge havde fundet sted på et grønt areal.

- Tilsyneladende har der været tale om jalousi, hvor drengene har været efter den samme pige, fortæller Hans Roost.

Unge så overfald

Begge teenagedrenge har været kærester med pigen, oplyser vicepolitiinspektøren. Flere andre unge var til stede ved knivstikkeriet, og de er siden blevet afhørt.

De to 13-årige drenge aftalte formentlig deres møde via internettet.

- Det, vi har fået at vide, er, at man aftaler via en chat eller lignende at mødes, og vi skal nu ind og se på, hvad de har sagt, siger Hans Roost.

Den unge gerningsmand løb efter knivoverfaldet hjem til sine forældre og gik til bekendelse.

- Da han ankommer, er han chokeret og fortæller, at han har været i slagsmål med en dreng, og at han har stukket ham med en kniv. Familien ringer til os, og vi tager ned og tilbageholder ham, fortæller Hans Roost.

Den 13-årige gerningsmand er grund af sin unge alder overbragt til de sociale myndigheder i Sønderborg Kommune. Han har tilbragt natten på en sikret institution. Drengen fylder først 14 år til september, som er den kriminelle lavalder.

- Vi skal nu i tæt dialog med kommunen drøfte, hvad der skal ske med drengen, siger Hans Roost.

Politiet har endnu ikke fundet drabsvåbnet.