13-årige Sofie får bank i sommerferien

Taekwondokæmpere fra hele Europa er i denne uge på sommerlejr i Esbjerg. De mødes for at give hinanden et ordenligt los.

Der er spark og slag i luften i Esbjerg i denne uge. 13-årige Sofie Skjoldborg er en af dem, der har valgt at bruge en uge af sommerferien på at slås. Hun har gået til Taekwondo i seks år, og hun har kæmpet sig til det sorte bælte, der giver adgang til store stævner som EM.

En uge af sommerferien bruger hun blandt andet på at træne spark flere gange om dagen.  

- Det er sjovt, men jeg kan også bare godt lide Taekwondo, siger Sofie Skjoldborg til TV SYD.

Sammen med mere end 700 voksne og børn i alderen 5 år til 70+ og over 100 frivillige er hun på Taekwondo Summer Camp. De træner dagligt og bor sammen. Sofie Skjoldborg har sin far med på sommerlejren, og hendes mor er blevet hjemme.

- Min far synes, det er fedt, og han går meget op i det. Min mor er meget nervøs, når hun skal se mig kæmpe, siger Sofie Skjoldborg.

På taekwondolejren træner Sofie Skjoldborg med nogle andre, end hun er vant til. Der er deltagere med fra ti forskellige lande. Én af taekwondounderviserne mener, det giver eleverne meget.

- Der er store kulturelle forskelle på de forskellige nationer. Der er forskelle op, hvordan man træner, og hvor meget man træner. Det giver meget at få udvekslet de her erfaringer, og så er det sjovt, siger Stig Kramer.

Det er ikke kun for at have det sjovt, at Sofie har lyst til at bruge en uge af sin sommerferie på at få bank.

- Jeg er her, fordi jeg træner op til stævner, og så er det også sjovt at være sammen med sine klubkammerater, siger Sofie Skjoldhof.