Unge hærger by med indbrud

Indbrud i private hjem eksploderer. 15-årig varetægtsfængslet.

Torsdag dømte retten i Sønderborg en 15-årig dreng fra byen til varetægtsfængsel i fire uger. Han er sigtet for at være en blandt en større gruppe af lokale indbrudstyve, der i lang tid har hærget private hjem i byen. Også en 18-årig mand var fremstillet i retten, men han blev løsladt på grund af utilstrækkelige beviser.

Fra 2017 til 2018 steg antallet af indbrud hos private i Sønderborg fra 377 til 599 tilfælde. Det er en stigning på 63 pct. Tallene fra 2018 er foreløbige, oplyser Syd- og sønderjyllands Politi.

Ifølge dem er det er først og fremmest en lokal gruppe af unge mennesker, der står bag. Det har fået byens borgere til at intensivere overvågningen af deres kvarterer, og borgmester Erik Lauritzen (A), har krævet, at politiet fokuserer på problemet.

Det er lokale unge

quote

 -Der er en hård kerne på en halv snes stykker, flere af dem er allerede fængslet, men der er stadig nogle på fri fod.

Preben Westh, vicepolitiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Vi har indtil nu sigtet alt 37 personer, hvoraf langt de fleste er unge mennesker med bopæl i Sønderborg, og to kom fra Tyskland, siger vicepolitiinspektør Preben Westh, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

 -Der er en hård kerne på en halv snes stykker, flere af dem er allerede fængslet, men der er stadig nogle på fri fod, siger han og tilføjer:

- Vi bliver ved, indtil vi har dem alle sammen.