15 grader når tågen letter: En uge med mest tørvejr

Onsdag er der risiko for regn i de sydvestlige egne, fortæller DMI.

Ugen byder hovedsageligt på tørt vejr lige på nær onsdag, hvor der kan falde regndråber i dele af landet. Sådan lyder meldingen fra DMI.

- Det bliver en uge med overvejende tørvejr og plads til pænt med solskin. Der presser sig noget regn på i den sydvestlige og sydlige del af landet onsdag, men det er den eneste dag, hvor der er risiko for noget regnvejr.

Det fortæller DMI's meteorolog Mogens Rønnebek.

Mandag ser ud til at blive den varmeste af ugens dage.

- Vi har været vant til 10 til 15 grader, og det får vi også mandag, når først tågen letter her til morgen. Den kan godt være lidt sejlivet især i Jylland, men den forsvinder op af dagen og så får hele landet en solskinsmandag med 10 til 15 grader, siger meteorologen.

Derefter bliver det køligere i vejret tirsdag.

- Vinden går over i en østlig retning, og der kommer en koldere luft. Der bliver det kun fem til 10 grader, men det bliver også med plads til pænt med solskin, siger Mogens Rønnebek.

Der er risiko for at en vådere onsdag i den sydlige og sydvestlige del af landet, hvor der kan komme to til fire millimeter regn. Til gengæld er der også mulighed for, at den nordlige del kan få lidt sol, og onsdagens temperaturer vil ligge på højst 10 grader.

- Og så får vi pænere vejr igen torsdag og fredag med solskin og tørvejr og op til 10 - 12 grader, lyder det fra DMI.

- Det ser lidt mere uldent ud op til weekenden, der kan komme noget regn søndag og lørdag er nok en skyet dag, men det er fortsat usikkert.

- De fleste af ugens dage bliver altså med tørvejr og solskin, men lidt køligere end vi har været vant til, siger Mogens Rønnebek.