150 år gammelt træ udsat for hærværk

En eller flere gerningsmænd har med boremaskine og gift forsøgt at tage livet af et 150 år gammelt egetræ ved rådhuset i Sønderborg. En redningsaktion er i gang og sagen meldt til politiet.

Det var en medarbejder ved Sønderborg Kommune, der opdagede hærværket den 17. november. Der er boret tre huller dybt ind i stammen, hvorefter der er hældt gift ind i hullerne.

Der er tale om et flot egetræ, der er plantet omtrent på den tid, da krigen på Dybbøl Banke rasede i 1864. Sønderborg Kommune fortæller i en pressemeddelelse, at egetræet er værdisat til 540.000 kroner.

- Med 150 år har træet nu sin bedste alder, og det er med til at gøre Sønderborg midtby til et dejligt sted at opholde sig. Træet nydes dagligt at borgere og beboere, der passerer forbi, når de går mellem Kastanie Alle og rådhuset.

Træet har en høj værdi i forhold til faktorer som arkitektur, æstetik og miljø, siger jordbrugsteknolog Kristian Nordstrøm, Veje og Trafik i Sønderborg Kommune.

Medarbejdere fra kommunen har forsøgt at spule hullerne rene for gift og proppet dem til igen i håbet om, at træet vil overleve og ikke få værre skader end dem, der allerede er synlige på træet.