TV der bevæger dig

1500 kr for at deltage i paneldebat: Politikere siger nej tak

Her er det en paneldebat arrangeret af TV SYD under kommunalvalget 2013.

Flere sydjyske politikere siger nej tak til at betale 1500 kroner for at deltage i en paneldebat om fattigdom arrangeret af Liberal Alliance. - Det er en glidebane, mener flere politikere.

Mellem 1000 og 1500 kroner skal hver politiker hoste op med, hvis de vil deltage i en paneldebat om fattigdom og velfærd på Askov Højskole ved Vejen.

- I mine år som politiker har jeg aldrig oplevet noget lignende. Jeg ved, at penge er en del af politik, men at vi nu skal betale for at deltage i paneldebatter er grotesk. Det er en glidebane i dansk politik, siger folketingspolitiker Marlene Borst Hansen (RV) til JydskeVestkysten.

Debatten er arrangeret af Liberal Alliance og de 1000-1500 kroner skal gå til at betale honoraret til debattens ordstyrer, Jan Monrad. Men det vil flere syd- og sønderjyske politikere ikke være med til.

- Det bliver et ubehageligt kapløb om, hvilke partier, der har flest penge og dermed får mest taletid. Desuden er det problematisk, at en kendis skal være trækplaster for debatten og ikke det talte ord, siger Troels Ravn (S) til avisen.

Liberal Alliance forstår ikke kritikken af betalingen. Henrik Dahl, som er en af partiets folketingskandidater i Sydjyllands storkreds, siger:

- Udgifter er en naturlig del af at holde et arrangement.

Venstres folketingskandidat Carl Holst møder op til debatten og betaler pengene. Han forstår heller ikke kritikken.

- Det koster penge at føre valgkamp. Jeg kan ikke se forskellen på at betale til en paneldebat og på at bruge penge på annoncer og valgplakater, siger han.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden