16-årig racerkører fra Hedensted vinder mesterskab og to millioner

16-årige Christian Lundgaard fra Hedensted sikrede sig søndag i Moskva mesterskabet i SMP Formula 4 NEZ og en sejrspræmie på mere end to millioner kroner.

Hedensteddrengen Christian Lundgaard kunne med to sejre i weekenden i Moskva juble over mesterskabet, selv om der stadig resterer en afdeling af FIA-mesterskabet SMP Formula 4 NEZ, der er en nordeuropæisk løbsserie for unge racer-talenter.

Med sejren følger en præmie på ikke mindre end 2,25 millioner kroner. 

Christian Lundgaard er netop fyldt 16 år og kører sin første sæson for Renault Sport Academy.

- Det er fantastisk allerede nu at kunne kalde sig mester.Lige nu er jeg bare superglad og har svært ved at finde ord for, hvor meget det betyder for mig. Jeg har arbejdet for hele tiden at lære og blive bedre og har haft mesterskabet som mit mål, så det er selvfølgelig skønt, at det allerede er lykkedes, siger Christian Lundgaard til Ritzau.

Christian Lundgaard er en del af en meget motorsportsaktiv familie i Hedensted. Hans far Henrik Lundgaard er tidligere Europamester i rally og storebror Daniel kører også racerløb.

Det store mål for Christian er at køre Formel 1, og ifølge Christian Lundgaards far skal millionpræmien investeres i karrieren.

- Det er helt klart, at de penge skal investeres i Christians fortsatte karriere. Sammen med Renault Sport Academy vil vi nu sætte os ned og se på, hvad der vil være den rigtige klasse for Christian at køre næste år, siger Henrik Lundgaard.