TV der bevæger dig

17-årig pige fra Vejle dømt for medvirken til forsøg på voldtægt

En 17-årig pige fra Vejle skal i fængsel i et år og ni måneder for medvirken til forsøg for voldtægt mod en 15-årig pige i Hørning.

Den 17-årige blev dømt for sammen med to unge mænd at have overfaldet en 15-årig pige på et grønt område ved Hørning Station den 2. november 2015.

De tre er dømt for at have slået den 15-årige med en kæp, så hun blandt andet brækkede armen.

- Den 15-årige pige blev udsat for voldtægtsforsøg af den 23-årige mand, som også tvang hende til oralt samleje, mens de to andre dømte opholdt sig i nærheden. De var altså vidende om det, og derfor blev de alle tre dømt for det. Herefter truede den 23-årige mand pigen med, at han ville slå hende ihjel, hvis hun fortalte politiet om det, oplyser anklager for Sydøstjyllands Politi Emma Dall i en pressemedsdelelse om dommen, der fredag blev afsagt i retten i Horsens.

Den 17-årige og 22-årige blev også dømt for at stjæle den 15-åriges mobiltelefon, og alle tre personer blev fundet skyldige i at have kastet sten efter den 15-årige og efter en 23-årig mand, som den 15-årige havde spurgt om hjælp efter overfaldet.

Sammen med en række andre forhold begået i efteråret 2015 blev den 17-årige Vejle-pige idømt 1 år og 9 måneders fængsel, den 22-årige mand fik 2 års fængsel og den 23-årige fik 2 år og 3 måneders fængsel.

Den 17-årige kvinde og 22-årige mand har begge været fængslet siden den 3. november og den 23-årige siden den 4. november og skal nu fortsat være det, indtil de har afsonet deres straf.

Den 17-årige kvinde og den 23-årige mand modtog deres dom, mens den 22-årige mand valgte at anke sin dom.

Alle tre blev samtidig dømt til at betale den 15-årige pige 78.000 kroner i erstatning.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden