To 17-årige sigtes for voldtægt - men fængsles ikke

To 17-årige mænd er nu blevet sigtet for voldtægt mod en 18-årig kvinde i Vejle. Politiet har dog løsladt dem igen efter afhøring.

Onsdag formiddag anmeldte en 18-årig kvinde til Sydøstjyllands Politi, at hun var blevet voldtaget af to unge mænd efter en natlig bytur i Vejle, hvor en tredje mand også havde været med.

Det er nu gennem efterforskningen lykkedes med sikkerhed at identificere alle de tre mænd. Der er tale om to 17- årige og en 18-årig fra lokalområdet.

De to 17-årige mænd har været anholdt og sigtede for voldtægten. De er blevet afhørt og efterfølgende løsladt.

- Vi har fået de unge  mænds forklaringer, som på mange punkter stemmer overens med den unge kvindes anmeldelse. De to mænd nægter dog, at der har været tale om voldtægt. På baggrund af en bred vurdering af sagens omstændigheder har vi valgt at løslade de to 17-årige, som dog fortsat er sigtet i sagen, siger leder af efterforskningen, vicepolitiinspektør Carsten Thostrup, Sydøstjyllands Politi, mandag til TV SYD.

Efterforskningen fortsættes, men forventes afsluttet indenfor kort tid. En tredje mand på 18 år, der har kørt med de to mænd og den unge kvinde natten til onsdag i sidste uge, er ikke blevet sigtet.