17 glatføre-uheld - og nu får vi mere sne

På vagtcentralerne krydser de fingre for en rolig nat efter at vinteren vendte tilbage i weekenden. 17 uheld med personskade er der registreret i løbet af dagen.

- Det virker, som om folk glemmer alt om vinterkørsel, når der ikke har ligget sne et par uger, siger vagtchef Stig Simonsen, Sydøstjyllands Politi.

Han oplevede selv, hvordan vejene mandag formiddag kunne være pletvis meget glatte, hvor sneen havde føget hen over asfalten.

Tre dræbte

I Sydøstjyllands Politikreds var morgenen og formiddagen særdeles blodig med tre dræbte og adskillige kvæstede.

Ved Lindved mistede en 25-årig mand livet i et frontalt sammenstød med en lastbil ved 8-tiden. Og i Gelballe mellem Kolding og Lunderskov blev et ældre ægtepar dræbt i en lignende ulykke ved 11-tiden.

Lastbiler i grøften

Rundt i regionen skete adskillige uheld. Bl.a. lastbiler, som gled i grøften på de glatte veje. Bl.a. ved Ødsted måtte vejen spærres i flere timer, mens Falck fik halet en lastbil op.

Til aften skete det seneste uheld nær Gørding. En 35-årig mand mistede herredømmet på en sne- og isglat vej og kørte frontalt mod en modkørende bil.

De første meldinger fra dette uheld lød meget alarmerede: Bl.a. skulle der ligge en fastklemt under den ene bil.

Det viste sig heldigvis, at det ikke var gået så galt. Alle tre implicerede fik lettere kvæstelser.

Varsler mere sne

DMI varsler nyt snefald i nat. Og vejrudsigten lover op til 15 centimeter sne, men meldingen lyder på, at fronten, som passerer hen over det vstlige Danmark svækkes.

Så vi kan jo håbe....