170 unge dyster om at være bedste iværksætter

170 elever fra handels- og tekniske skoler i Tønder, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg dyster Business College i Sønderborg i at være den bedste iværksætter.

Eleverne har arbejdet i 46 elev-virksomheder og bliver bedømt af dommere fra erhvervslivet.

Vinderen går videre til Danmarksmesterskaberne i København til april.

Eleverne har forud arbejdet med mere komplekse problem-stillinger med fokus på handling, kreativitet, forståelse af omverdenen og personlig indstilling på basis af deres personlige erfaring og udvikling.

Elevvirksomhederne har skabt forretningsplaner, messestande, messematerialer og præsentationer, som bliver fremvist, fremlagt og bedømt af dommere fra erhvervslivet, forklarer Torben Kylling Petersen til TV SYD.

- Vi har været så heldige, at 16 erhvervsfolk har taget en dag ud af kalenderen for at bedømme de unge, siger han videre til TV SYD.

Fonden for Entreprenørskab (Young Enterprise) definerer entreprenørskab som:

Når der bliver handlet på muligheder og gode ideer, og disse bliver omsat til værdi for andre. Den værdi, der skabes, kan være af økonomisk, kulturel eller social art.

Entreprenørskab indgår i større eller mindre grad i undervisningen på mange ungdomsuddannelser. Formålet med at undervise i entreprenørskab er, at de forlader uddannelsessystemet med evner og kompetencer til at tænke nyt, se muligherd og omsætte ideer til værdi.

Klip med formand Torben Kylling Petersen, Young Enterprise, Sønderjylland og klip fra konkurrencen (1:04)