18-årige byrådskandidaters opfordring til unge: Stem på jævnaldrende

Sidse Skaar (V) og Asger Holst Jensen (LA) ser gerne, at de unge stemmer tilfalder unge byrådskandidater.

Det ville pynte med flere unge i lokalpolitik. Det mener to unge byrådskandidater fra henholdsvis Aabenraa og Fredericia. Sidse Skaar (V) og Asger Holst Jensen (LA) er begge 18 år, og de stiller derfor for første gang op til byrådet i hver deres kommune.

- Vi mangler unge i byrådene rundt omkring i landet, så det vil være fedt, hvis vi kan få flere unge ind. Så tror jeg også, flere unge vil deltage i lokaldemokratiet, fordi de har nogle forbilleder i byrådene, mener Sidse Skaar, der stiller op for Venstre.

Gennemsnitsalderen i landets byråd ligger lige omkring de 50 år, og i eksempelvis Billund Kommune er gennemsnitsalderen 50,1 år.

quote

Jeg håber, de unge vil støtte nogle af de unge, der har modet til at stille op.

Sidse Skaar, byrådskandidat, Venstre i Fredericia.

- Jeg har svært ved at identificere mig med ældre mennesker og de behov, de har. Jeg kan til gengæld identificere mig med de behov og problemer, jeg oplever i kommunen – og dermed også de behov andre unge har, siger Asger Holst Jensen, der står på Liberal Alliances liste i Aabenraa.

Unge skal stemme ungt

Derfor ser de to unge kandidater gerne, at deres unge medborgere placerer deres kryds ud for jævnaldrende, så aldersgennemsnittet bevæger sig længere ned.

Selv fører Sidse Skaar (V) og Asger Holst Jensen (LA) valgkamp på de unges præmisser med blandt andet videoer på Facebook, deres valgplakater hænger tæt ved uddannelsesinstitutioner, og så henvender deres mærkesager sig også til en yngre målgruppe. De håber begge, de kan blive de unges talerør i byrådet.

- Jeg kan stikke en finger i jorden lidt lettere, end de ældre kan, og føle, hvad der sker på skolerne og i bylivet, siger Asger Holst Jensen (LA) og bliver suppleret af Sidse Skaar (V):

quote

Jeg kan stikke en finger i jorden lidt lettere, end de ældre kan, og føle, hvad der sker på skolerne og i bylivet.

Asger Holst Jensen, byrådskandidat, Liberal Alliance i Aabenraa. 

- Jeg tror bestemt, unge tænker over, hvem der er ung, og hvem de kan se sig selv i. Som ung har jeg andre indgangsvinkler og ved, hvad unge vil have ændret. Jeg stiller nogle andre spørgsmål, og jeg ved mere om, hvad der sker på skoleområdet, end en 50-årig gør.

I første omgang så håber de unge kandidater dog, at de unge rent faktisk vil bruge deres stemme. De seneste kommunalvalg har stemmeprocenten blandt unge været lavere end gennemsnittet, og første skridt er derfor at få de unge til at gribe blyanten den 21. november.

- Jeg håber, de unge vil støtte nogle af de unge, der har modet til at stille op – blandt andet mig selv – men hvis de er mere enig med en anden kandidat, så skal de stemme på den person. Det vigtigste er, at de bruger deres stemme, mener Sidse Skaar (V). 

Ved du, hvem du vil stemme på? Ta´ testen og find din kandidat her:

Tryk her for at tage testen