20-årig fængslet efter dødsulykke på Rømø

En 20-årig mand fra Esbjerg-området er efter et grundlovsforhør i Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er kendte sig skyldig i uagtsomt manddrab.

Han tilstod at være fører af bilen, som forulykkede tidligt i morges på stranden ved Lakolk på Rømø. Ved ulykken blev en 21-årig mand fra Esbjerg dræbt.

Alkohol og kokain

Anklagemyndigheden ønskede at få dørene lukket under retsmødet, men dommeren valgte ikke at efterkomme ønsket, da den sigtede tilstod.

Han forklarede, at han inden kørslen dels havde drukket alkohol og dels havde taget kokain. På stranden ville han lave en håndbremsevending.

Det var den, der gik galt, så bilen rullede rundt. Den 21-årige blev alvorligt kvæstet i hovedet, mens de tre andre var uskadte.

Efterfølgende kørte den 20-årige bilen væk fra stedet, mens de to andre blev ved den kvæstede.

En tilfældig forbipasserende slog alarm. Den 21-årige blev i helikopter overført til Odense Universitetshospital, hvor lægerne erklærede ham for død.

Syd- og Sønderjyllands Politi valgte at fremstille to af de unge, der var i bilen, da ulykken skete. Politiet ønskede at få de tre overlevendes forklaring noteret af en dommer.

I løbet af dagen viste afhøringer dog, at det var den 20-årige, som havde kørt bilen. Derfor var kun krav om fængsling af ham.

Det var altså ham, der så under retsmødet erkendte, at han havde kørt bilen og erkendte sig skyldig i uagtsomt manddrab.