Løvfaldssommer: 20 grader og sol - for en kort bemærkning

Selvom det ser gråt og vådt ud, når du kigger ud ad vinduet tirsdag morgen, så kan du godt glæde dig til en dag med sol og usædvanligt meget varme.

Vi får en usædvanlig varm og solrig dag - for årstiden. I løbet af tirsdag formiddag kommer der sol og varme op syd fra - for en kort bemærkning. 

- Vi får op mod 20 grader og sol, og det kommer til at gælde fra grænsen og op til Billund og Grindsted, siger TV2s meteorolog Anders Brandt til TV SYD.

Det vil være meget forskelligt, hvordan man kommer til at opleve det gode vejr her i Syd- og Sønderjylland, og især langs Vestkysten skal man ikke forvente så høje temperaturer:

- Hvis man er på efterårsferie ude vest på, så bliver vejret en del køligere. Temperaturen sniger sig ikke meget over de 12 til 13 grader, og skyerne vil nok blive hængende, siger Anders Brandt.

Højeste temperaturer tirsdag eftermiddag i Sønderjylland
Højeste temperaturer tirsdag eftermiddag i Sønderjylland
Foto: TV2 Vejret / Grafik

Nyd det nu

- Når vi når de 20 grader i dag, får vi det, vi kalder en løvfaldssommer, og det havde vi faktisk også sidste år på nøjagtig samme tid - endda i flere dage, hvor vi slog rekorden fra 1873, fortæller Anders Brandt.

Så godt bliver det ikke i år, da temperaturen allerede i aften falder til 10 grader, og regnen vender tilbage i løbet af aftenen og natten. Nyd det, så længe det varer.