TV der bevæger dig

200 flygtninge deltager i det tyske mindretals Knivsbergfest

I årets Knivsbergfest deltager lørdag mere end 200 flygtninge.

200 flygtninge deltager lørdag i det tyske mindretals traditionsrige sommerfest på Knivsbjerg.

I  årets Knivsbergfest deltager lørdag mere end 200 flygtninge. De stiller med i alt 13 fodboldhold og tre beachvolleyhold. Flygtningene kommer blandt andet fra asylcentrene i Haderslev, Sønderborg, Uge og Løgumkloster.

Flygtningene er inviteret af det tyske mindretal til årets Knivsbergfest, hvortil der ventes i alt mellem 1.200 og 1.500 deltagere.

Ideen til at invitere flygtningene opstod på baggrund af en venskabskamp mellem det tyske mindretals fodboldhold (Æ Mannschaft) og et hold sammensat af flygtninge. Det var en træningskamp op mod mindretallenes europamesterskab, Europeada, der spilles i de kommende uger i Sydtyrol.

Knivsbergfesten har været holdt siden 1894. Oprindeligt som tysk national manifestation, hvor den i dag er en  familiefest for alle aldre og nationaliteter. Til de mange aktiviteter hører turneringer indenfor håndbold, fodbold og – som noget nyt – beachvolleybold.

Højdepunkt er „Muldenfest“ på friluftsscenen med musik og dans, kultur og underholdning samt festtale og som afslutning en bierfest med livemusik, underholding, konkurrence og helstegt pattegris.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden