200 frivillige holder gang i PostNord Danmark Rundt

På dagens første etape i PostNord Danmark Rundt bruger de frivillige hele dagen på at gøre klar til at modtage cykelrytterne sidst på eftermiddagen.

Hele dagen er dele af Esbjerg blevet gjort klar til at modtage de 128 cykelrytterne i PostNord Danmark Rundt. Også nogle af de lokale cykelklubber hjælper til med at få afspærringerne på plads.

Søren Bojesen fra Esbjerg er en af de 200 frivillige, som hjælper til, og bruger en dag i sommerferien på at få løbet til kører rundt.

- Vi er med til hele løbet i Esbjerg. Lige nu sætter vi afskærmning op, og senere skal vi bemande tre- og enkilometers-porten. Så undgår vi et uheld ligesom i Tour de France, hvor målporten faldt ned. Det skulle ikke gerne gentage sig i Esbjerg, siger Søren Bojesen fra Esbjerg Cykle Motion, som stiller med 12 frivillige sammen med Esbjerg Cykelring.

Flere af de 200 frivillige tager med rundt til alle fem etaper i landet i løbet af de næste dage. Søren Bojesen og hans klubkammerater er med indtil rytterne forlader Esbjerg i aften.

- Bagefter går vi over på Britannia, og får en rød bøf og et glas kold øl. Så er den slut, siger Søren Bojesen til TV SYD.

Se hvordan de frivillige forbereder sig til at modtage de 128 cykelryttere sidst på eftermiddagen i Esbjerg.