21-årig skal først i fængsel og så ud af Esbjerg i seks år

En 21-årig mand er i dag idømt seks års fængsel og derefter seks års opholdsforbud i Esbjerg for grov vold og besiddelse af skydevåben.

En 21-årige mand er i dag dømt skyldig i forsøg på grov vold og besiddelse af skydevåben i forbindelse med den verserende bandekonflikt i Esbjerg.

Manden affyrede flere skud mod en anden mand i en frisørsalon i Esbjerg tilbage i januar måned.

Den 21-årige skal først seks år i fængsel og derefter må han ikke opholde sig i Esbjerg by i de efterfølgende seks år.

quote

Jeg er meget tilfreds med dommen, som betyder vedkommende skal mange år i fængsel og efterfølgende ikke må komme indenfor Esbjergs bygrænse.

Lars Vierick, chefanklager, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Jeg er meget tilfreds med dommen, som betyder vedkommende skal mange år i fængsel og efterfølgende ikke må komme indenfor Esbjergs bygrænse, siger chefanklager ved Syd- og Sønderjyllands Politi Lars Vierick til TV SYD. 

Det er anden gang Retten i Esbjerg har brugt muligheden for at give opholdsforbud til personer. Den mulighed blev indført med Bandepakke III i 2017.

Manden har anket dommen til frifindelse ved landsretten. Men det kan også komme til at betyde længere tid i fængsel, siger Lars Vierick:

- Vi har rejst sagen som drabsforsøg, men det fandt retten ikke bevist belæg for i dag. Men hvis landsretten finder den 21-årige skyldig i drabsforsøg, så kan straffen blive meget længere - helt op til 12 års fængsel.