21-årig skudt i benet og indlagt på sygehus

Natten til søndag blev en 21-årig mand bragt ind på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg med skudsår. Skuddet gav kvæstelser i begge ben.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker fortsat, og blandt andet er gerningsstedet ukendt.

- Den unge mand blev kørt på sygehuset af nogle venner. Men hverken den kvæstede 21-årige eller hans venner er specielt meddelsomme. Derfor søger vi vidner, siger politiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Claus Nørgaard, til TV SYD.

Den kvæstede unge mand er kendt i det kriminelle miljø, og politiet kobler skudepisoden til en aktuel konflikt mellem to grupper, der holder til i Kvaglund og på Stengårdsvej i Esbjerg.

quote

Hverken den kvæstede 21-årige eller hans venner er specielt meddelsomme. Derfor søger vi vidner.

Claus Nørgaard, politiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Vi har fulgt sagen meget nøje. Først troede vi, at der var tale om tre-fire enkeltpersoner, men det har udviklet sig til en egentlig konflikt mellem to lokale bander, forklarer politiinspektøren.

Politiet vurderer, at situationen den seneste tid er forværret mellem de to kriminelle grupper. Blandt andet er fire personer tidligere anholdt for ulovlig våbenbesiddelse. Af samme årsag er patruljeringen i udvalgte dele af Esbjerg også øget for at skabe tryghed.

- Det er vigtigt for os at understrege, at der er tale om en lokal konflikt mellem kriminelle. Sagen har ikke noget at gøre med den verserende rocker- og bandekonflikt, slutter Claus Nørgaard.

Den 21-åriges tilstand er ikke kritisk. Hvis du har oplysninger om nattens skudepisode bedes du kontakte Syd- og Sønderjyllands Politi på 1-1-4.