22-årig får 12 års fængsel og udvises af Danmark for knivdrab

En afghansk mand på 22 år er mandag ved Retten i Kolding blevet dømt for at have dræbt en jævnaldrende mand på 23 år den 1. februar 2016 i Kolding.

Drabet fandt sted lige efter midnat i Hospitalsgade i det centrale Kolding. Her så vidner, at den 22-årige mand stak det 23-årige offer flere gange med en kniv.

- Offeret blev ramt fire gange i venstre side af overkroppen. Efter overfaldet stak den 22-årige af, men blev kort efter fundet i nærheden liggende på en vej, hvor han fortalte, at han var blevet overfaldet, forklarer anklager Anna Holm fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Local Eyes var tilstede under efterforskningen. Se mere video på localeyes.dk.

quote

Den dømte kendte offeret, og de havde været venner frem til januar 2016. De blev efterfølgende uvenner over en gæld.

Anna Holm, anklager, Sydøstjyllands Politi

Den 22-årige blev kørt til behandling på sygehuset, og her blev han senere samme dag anholdt af Sydøstjyllands Politi, der sigtede ham for drabet. Siden har han siddet varetægtsfængslet.

Begge mænd kom til Danmark som flygtninge i 2009. Den dømte er fra Afghanistan og offeret fra Irak.

Det var først under retssagen, at motivet til drabet og relationen mellem de to mænd kom frem.

- Den 22-årige har under sin varetægtsfængsling ikke villet udtale sig, men forklarede i retten, at han kendte offeret, og at de havde været venner frem til januar 2016. De blev efterfølgende uvenner over en gæld, som førte til, at de kom op at slås den 1. februar 2016, hvor de havde aftalt at mødes. Den 22-årige forklarede i retten, at han havde medbragt en kniv til det møde, da han følte sig utryg ved at skulle mødes med den 23-årige. Kniven havde han brugt til at forsvare sig selv med, da de kom op at slås, fortæller anklager Anna Holm. 

Den 22-årige blev idømt 12 års fængsel for drabet på den 23-årige mand og blev også udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt. Retten mente ikke, der var bevis for, at kniven var blevet brugt til nødværge, som den 22-årige påstod, og derfor blev han dømt for drab.

Den 22-årige afghanske mand har anket dommen.